Till innehållet

Avtalat för arbetsgivare

Som arbetsgivare på ett privat företag med kollektivavtal ska du teckna kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för dina anställda. Du ska också administrera försäkringarna löpande och när saker händer i dina anställdas liv. Här hittar du allt du behöver veta.

Arbetsgivare

Det är Svenskt Näringsliv tillsammans med LO, och Svenskt Näringsliv tillsammans med PTK som förhandlat fram kollektivavtalen som säger att anställda ska ha pension och ett antal försäkringar via jobbet. Det innebär trygghet för både dig som arbetsgivare och dina anställda. Vi på Avtalat finns här för att informera både dig som arbetsgivare och dina anställda.

Det är du som arbetsgivare som ansvarar för att teckna, betala och administrera kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för dina anställda. Pensionen dina anställda får via jobbet fungerar som ett försäkringspaket. Det består dels av tjänstepension och flera försäkringar som ger extra skydd när saker händer under och efter arbetslivet. Vilken pensions- och försäkringslösning du ska teckna beror på om dina anställda är tjänstemän eller arbetare. 

Här hittar du allt du behöver veta när det gäller försäkringarna. 

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.