Till innehållet

Kollektivavtalets dag

Den svenska modellen lever och utvecklas. Fler än 9 av 10 anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed även pension och försäkring via jobbet. Trygghet och stöd för arbetsgivare, mer pengar i plånboken för anställda. Det firar vi lite extra på Kollektivavtalets dag den 17 mars.

Anmäl dig till våra webbinarier

portfölj

Arbetsgivare

Här kan du som arbetsgivare anmäla dig och lära dig mer.

Arbetare

Arbetare

Här kan du som arbetare anmäla dig och lära dig mer.

 

person framför dator

Tjänsteman

Här kan du som tjänsteman anmäla dig och lära dig mer.

Fem försäkringar och pension

Hos oss får du både som arbetsgivare eller anställd information och vägledning om hur det fungerar med kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Arbetsgivare - vad gäller kring de anställdas försäkringar och hur ska de praktiskt hanteras? Anställda - vad har du för skydd och hur kan du själv påverka din tjänstepension?

Kollektivavtalets historia och hur ser framtiden ut

Se vår webbsändning från 19 januari 2022 om pandemin, pengarna och framtiden. Ta del av intressanta diskussioner om hur pandemin har påverkat kollektivavtalen på den privata arbetsmarknaden och hur framtiden ser ut.

Sändningen är uppdelad i tre delar. I den andra delen beskriver historikern och författaren Gunnar Wetterberg hur kollektivavtalen har utvecklats sedan Saltsjöbadsavtalet 1938. Vår vd Niklas berättar varför Avtalat bildades och hur vårt uppdrag ser ut.

Se webbsändningen om pandemin, pengarna och framtiden för kollektivavtalen

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.