Till innehållet
Logga in

Lägga till efterlevandeskydd

Du kan välja efterlevandeskydd utifrån dig och din familjs behov. Om du inte vet hur du ska göra kan du ta hjälp av vår digitala rådgivningstjänst.

Lägga till skydd för din familj

Du har möjlighet att lägga till två olika skydd för din familj  

  • återbetalningsskydd
  • och familjeskydd.

Du kan välja att lägga till eller ta bort skydden beroende på hur din familjesituation ser ut. 

Logga in för för att lägga till eller ändra dina skydd.

Du kan behöva fylla i en hälsodeklaration

Du som är nyanställd och ska göra ett val för din ITP  första gången har en valperiod på tre månader. Under valperioden kan du lägga till efterlevandeskydd utan att fylla i en hälsodeklaration. Valperioden upphör att gälla så snart du har gjort ett val.

Om du gifter dig, blir sambo eller får barn kan du lägga till skydden utan att fylla i en hälsodeklaration.

Lägger du till efterlevandeskydd vid ett senare tillfälle behöver du fylla i en hälsodeklaration. Återbetalningsskyddet kommer att gälla retroaktivt om hälsoprövningen godkänns. Om hälsoprövningen inte godkänns kommer återbetalningsskyddet enbart att gälla framtida inbetalningar.

Så fungerar efterlevandeskydden 

Du har automatiskt Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) som ger din familj pengar om du dör. Dessutom har du möjlighet att lägga till familjeskydd och återbetalningsskydd.

De olika efterlevandeskydden fungerar på litet olika sätt och har olika förmånstagare. Läs mer om det här - om du skulle dö.

Hjälp med dina val av efterlevandeskydd

Avtalats rådgivningstjänst är en digital tjänst för dig med tjänstepensionen ITP. Här får du råd om hur du kan tänka kring val av efterlevandeskydd utifrån din familjesituation.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.