Till innehållet

Teckna försäkring och pension för dina anställda

Har du blivit medlem i ett arbetsgivarförbund eller tecknat hängavtal med ett fackförbund? Då ska du teckna tjänstepension och försäkring för dina anställda. Kollektivavtalet innebär trygghet och bra förmåner för alla på företaget.

Gör så här när du tecknar tjänstepension och försäkringar

När du ska teckna tjänstepension och försäkringar för dina anställda finns några saker du behöver ha koll på. Till exempel ska arbetare anmälas till Fora och tjänstemän till både Collectum och Fora. Följ våra checklistor så blir allt i sin ordning!

Teckna försäkringsavtal med Fora. Du laddar ner en försäkringsanmälan på Foras hemsida. Den ska du fylla i och posta till: Fora AB, C8821, 190 86 Rosersberg. Läs mer hos Fora om vad som gäller för just ditt företag när du ska teckna försäkringsavtalet.

Teckna försäkringsavtal hos Fora Länk till extern webbsida, öppnas i nytt fönster

Efter 7–14 dagar får du en försäkringsbekräftelse från Fora.

Rapportera dina anställda arbetares löner varje månad till Fora.

Teckna pensioneringsavtal (avtal om ITP och TGL) med Collectum. Gå in på Collectums hemsida och ladda ner blanketten som heter ”Ansökan om pensioneringsavtal”. Fyll i och posta den till: Collectum, 103 76 Stockholm.

Teckna pensioneringsavtal hos Collectum Länk till extern webbsida, öppnas i nytt fönster

Teckna försäkringsavtal med Fora. Du laddar ner en försäkringsanmälan på Foras hemsida. Den ska du fylla i och posta till: Fora AB, C8821, 190 86 Rosersberg. Om du har tecknat kollektivavtal med ett fackförbund kan du också hämta försäkringsanmälan på Foras hemsida.

Teckna försäkringsavtal hos Fora Länk till extern webbsida, öppnas i nytt fönster

Efter 7–14 dagar får du en försäkringsbekräftelse från Collectum.

Efter 7-14 dagar får du en försäkringsbekräftelse från Fora.

Rapportera anställda tjänstemän till Collectum enligt instruktion, efter att du mottagit bekräftelsen.

Rapportera totala slutliga lönesummor för tjänstemännen till Fora i januari enligt instruktionen ni får i december.

En förmån när den är som bäst

Kollektivavtalet innehåller en massa delar som ger trygghet till dig och dina anställda, både nu och i framtiden. Försäkringarna du tecknar enligt kollektivavtalet gör att dina anställda är försäkrade i många av  livets toppar och dalar. Tjänstepensionen du betalar in ger dem en bättre tillvaro när det är dags att ta steget ut ur arbetslivet. Med andra ord – du hade inte kunnat ge dem en bättre förmån. 

Dina anställda har det bra

Låt dem få veta det! Många har nämligen dålig koll på vad det innebär att jobba på ett företag med kollektivavtal, och hur de ska använda de försäkringar de faktiskt omfattas av. Tipsa dina anställda om avtalat.se så hittar de allt de behöver veta. 

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.