Informationsmaterial

Här kan du ladda ner material om pension och försäkring via jobbet. Vi erbjuder anställda och arbetsgivare guider som hjälper dig att förstå, hålla koll och göra rätt. Snart finns också vår handbok om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring 2021 att ladda ner. Handboken vänder sig främst till dig som jobbar med frågorna.

Arbetare - Din guide till kollektivavtalad pension och försäkring via jobbet

Vår enkla guide beskriver viktiga saker som du behöver veta om din tjänstepension och de försäkringar du har via jobbet. Du kan läsa om hur försäkringarna fungerar vid olika händelser och vad du själv behöver göra. För din tjänstepension kan du göra egna val och när du till exempel blir sjuk ska du själv anmäla och söka ersättning. Guiden hjälper dig att få koll!

Ladda ner

Tjänsteman - Din guide till kollektivavtalad pension och försäkring via jobbet

Vår enkla guide beskriver viktiga saker som du behöver veta om din tjänstepension och de försäkringar du har via jobbet. Du kan läsa om hur försäkringarna fungerar vid olika händelser och vad du själv behöver göra. För din tjänstepension kan du göra egna val och när du råkar ut för en arbetsskada ska du själva anmäla och söka ersättning. Guiden hjälper dig att få koll!

Ladda ner

Arbetsgivare - Din guide till kollektivavtalad tjänstepension och försäkring

En enkel guide för arbetsgivare som har tecknat kollektivavtal med ett arbetsgivarförbund eller ett fackförbund. Guiden beskriver hur du ska gå tillväga när du ska teckna tjänstepension och försäkringar för dina anställda. Den beskriver också försäkringarnas innehåll och saker som är viktiga att tänka på för dig som är arbetsgivare.

I premiebladet får du en översikt över vad tjänstepensionen och försäkringarna kostar. I guiden och premiebladet finns allt du behöver veta för att få koll och göra rätt!

Ladda ner guiden 

Ladda ner premieblad