Till innehållet
Logga in

Tjänsteman med tjänstepensionen KTP 2

Här får du som är tjänsteman inom kooperation och civilsamhälle och har tjänstepensionen KTP 2, information om din pension och försäkring via jobbet.

Din pension och försäkring via jobbet

Du som jobbar för en arbetsgivare som har kollektivavtal har pension och försäkring via jobbet. Det innebär att du får extra pengar insatta till pension – så kallad tjänstepension. Du får också ett antal försäkringar som ger dig extra trygghet vid olika händelser i livet. 

Vi på Avtalat har bland annat i uppdrag att ge information till dig som har tjänstepensionen KTP 2. Vi berättar om hur din KTP 2 fungerar och hur försäkringarna gäller om du blir sjuk, råkar ut för en arbetsskada eller dör.

Tjänstepensionen KTP 2 gäller för tjänstemän som har en anställning inom kooperation och civilsamhälle, och är födda 1980 eller tidigare. Är du osäker på om du har KTP 2, kolla upp med din arbetsgivare eller ditt fackförbund.

Både tjänstepensionen och dina försäkringar är tecknade hos Folksam av din arbetsgivare. Logga in hos Folksam för att se dina personliga uppgifter.

Så här fungerar det

Här kan du läsa om din tjänstepension och hur dina försäkringar gäller vid olika händelser i livet.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.