Till innehållet
Arbetare

Arbetare

Du som till exempel jobbar i butik, på lager, inom hotell, restaurang, industri, bygg och anläggning.

Fortsätt som arbetare
person framför dator

Tjänsteman

Du som till exempel jobbar med ekonomi, HR, kundvård, är lärare eller ingenjör.

Fortsätt som tjänsteman
portfölj

Arbetsgivare

Du som har anställda med kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Fortsätt som arbetsgivare

Pensionsrådgivning för tjänstemän

Känns det klurigt att veta vilka val du ska göra kring din pension? Oroa dig inte, om du har din tjänstepension i ITP kan du nämligen få hjälp att få ordning på dina val i Avtalats digitala rådgivningstjänst. De råd du får i rådgivningstjänsten utgår från dig och dina behov, och är helt kostnadsfria.

Gratis rådgivning i din dator

Avtalats rådgivningstjänst är en digital rådgivning för dig med tjänstepensionen ITP. I Avtalats rådgivningstjänst besvarar du själv frågor om din livssituation och ekonomi som våra rådgivare har tagit fram. Utifrån dina svar utformar vi råd som är anpassade just för dig. Tjänsten är kostnadsfri att använda, tillgänglig dygnet runt och helt digital.

Bakom råden finns inget vinstintresse och vi får ingen provision oavsett vad du väljer. Vårt jobb är helt enkelt att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Glödlampa

Anpassa din tjänstepension ITP med Avtalats rådgivningstjänst

Vi på Avtalat är riktiga pensionsnördar. Genom att ta hjälp av oss kan du se till att få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension. 

Det finns i huvudsak två grejer du behöver ta ställning till, som kan påverka din pension. För det första behöver du fundera över om du behöver någon av de försäkringar som finns att välja, och för det andra behöver du bestämma dig för hur du ska placera din pension. 

När livet förändras

När din livssituation förändras är det läge att göra en rådgivning i Avtalats rådgivningstjänst för att få hjälp att anpassa de försäkringar du har i din tjänstepension ITP. Vi har samlat några generella tips om vad som kan vara bra att tänka på när något händer i livet.

Pratbubblor

Så här går en rådgivning till

  1. Klicka på Logga in och välj inloggningssätt.
  2. Vi kollar med Collectum om du har en aktiv ITP.
  3. Om du har en aktiv ITP slussas du vidare till en sida där du får godkänna informationsfullmakt, allmänna villkor och integritetspolicy. Det kan vara bra att veta att fullmakten bara ger oss tillåtelse att hämta information om dina försäkringar. Den ger oss inte någon rätt att göra några val åt dig.
  4. Försäkringsinhämtningen startar. Merparten av informationen hämtar vi från Collectum och Alecta. Från Collectum hämtar vi all information om din anställning och dina val. Från de övriga försäkringsbolagen hämtar vi information om försäkringar som är relevanta för rådgivningen. Den här inhämtningen tar ungefär 15 minuter. Vi behöver se den här informationen för att kunna ge dig så bra råd som möjligt.
  5. Om du inte har varit inne i tjänsten tidigare ber vi dig nu besvara ett antal frågor om din familjesituation och privatekonomi. Om du nyligen svarat på de här frågorna behöver du endast bekräfta att dessa uppgifter fortfarande stämmer.
  6. Efter att vi hämtat in information om dina försäkringar slussas du vidare till Mina sidor. Här kan du välja mellan tre olika rådgivningar:
  • Efterlevandeskydd
  • Ålderspension
  • Sjukpension

När du är klar med rådgivningen ger vi dig en lista med tydliga åtgärder som vi tror kommer att öka värdet på din tjänstepension. Att göra en komplett rådgivning tar ungefär en timme.

Har du några frågor om Avtalats rådgivningstjänst? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Vi finns till för att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Användarvillkor, fullmakt och principer för rådgivning

För att använda Avtalats rådgivningstjänst måste du godkänna våra användarvillkor och en fullmakt när du loggar in. Detta för att vi ska kunna hämta in den information om dig som behövs för att ge välgrundade råd. Här hittar du information om hur vi utformar våra råd, våra användarvillkor och vår fullmakt.

Tekniska förutsättningar

Här får du reda på vilka tekniska förutsättningar som behövs för att du ska kunna använda Avtalats rådgivningstjänst på bästa sätt.

Använd en modern webbläsare

Avtalats rådgivningstjänst fungerar bäst i en modern webbläsare, till exempel de senaste versionerna av Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome eller Safari.

Använd en dator eller surfplatta

Rådgivningstjänsten fungerar bäst i en dator eller en surfplatta. Om du använder rådgivningstjänsten via din mobiltelefon fungerar det bra att läsa bakgrundsinformationen, och du kan också logga in och starta hämtningen av försäkringsuppgifter. Men själva rådgivningen gör du bäst på en dator eller en platta, eftersom den inte är anpassad för mobiltelefoner.

Bra att veta

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.