Till innehållet
Logga in

Vi informerar och vägleder

Alla ska veta och alla ska förstå hur pension och försäkring via jobbet fungerar och vad det innebär – så att fler tar del av de förmåner som finns och har möjlighet att fatta välgrundade beslut. Vi är stolta över att arbeta med så viktiga frågor för en så stor grupp människor!

Om Avtalat

Kugghjul

Tre miljoner arbetsgivare och anställda

Avtalat finns för alla som arbetar i privat sektor och har kollektivavtalad tjänstepension och försäkring via jobbet. Det är närmare 3 miljoner arbetsgivare och anställda.

huvud med glödlampa

Avtal som ger förmåner

Pension och försäkring via jobbet är en unik svensk lösning som bygger på kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Det innebär att arbetsgivare kan erbjuda sina anställda förmåner utöver lön.

två hjärtformade händer

Pension och fem försäkringar

Som anställd betalar din arbetsgivare löpande in tjänstepension till dig. Genom försäkringarna får du ersättning om du råkar ut för en arbetsskada, är föräldraledig, blir sjuk eller uppsagd. Om du dör kan din familj få ersättning.

Samlad information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring

Vi vet att kollektivavtalad tjänstepension och försäkring är något fantastiskt och unikt – det är en trygghet för både anställda och arbetsgivare. Samtidigt vet vi att kännedomen är låg hos många anställda. Vi vet också att många arbetsgivare upplever pension och försäkring via jobbet som något krångligt. Det är flera aktörer att ha koll på och många att ha kontakt med. Det finns helt enkelt potential att öka kännedomen och förenkla systemet.

Med den här vetskapen bestämde sig Svenskt Näringsliv, LO och PTK för att bilda Avtalat. Vi finns till för närmare tre miljoner anställda och arbetsgivare med kollektivavtal i privat sektor.

Vår ambition är att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs.

På avtalat.se finns information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för arbetsgivare och anställda. Som tjänsteman kan du logga in och göra förändringar i din tjänstepension. På sikt kommer även du som arbetsgivare och arbetare kunna logga in. Målet är att ge en tydlig överblick över din eller dina anställdas kollektivavtalade tjänstepension och försäkring.

Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Det räcker alltså med att ha ett namn i åtanke – Avtalat.

Våra mål

Vi på Avtalat vill att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Det är vår vision. För att nå dit jobbar vi mot våra fyra övergripande mål:

  • Resurseffektivt öka kännedomen kring kollektivavtalade försäkringar
  • Resurseffektivt öka förståelsen kring kollektivavtalade försäkringar
  • Resurseffektivt öka förtroendet kring kollektivavtalade försäkringar
  • Förenkla tillgodogörandet av information och hantering av kollektivavtalade försäkringar

Organisation, pressrum och partsbolagen

Läs mer om Avtalats organisation och information om vår styrelse, ledning och våra enheter. Är du journalist hittar du pressmeddelanden och presskontakt i vårt pressrum. Du kan även få mer kunskap om svenska modellen och partsbolagen.

Organisation Pressrum Svenska modellen och partsbolagen

Välkommen med på vår gemensamma resa!

Tillsammans med oss får du vara med på en resa som kräver entreprenörsanda, samarbete och en stor portion nyfikenhet.

Personligt ansvarstagande och spjutspetskompetens i kombination med stark kollektiv förmåga och vilja att nå framgång tillsammans är nyckeln. För dig som vill vara med och utveckla och utvecklas ges stora möjligheter!

Vi erbjuder en attraktiv arbetsmiljö med moderna verktyg och flexibla arbetssätt där balans mellan arbete och privatliv tas på allvar. Självklart har vi kollektivavtal.

Jobba hos oss Länk till extern webbsida, öppnas i nytt fönster

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.