Till innehållet

Hej försäkringsinformatör!

Den här sidan vänder sig till dig som är försäkringsinformatör inom LO. Du hittar bland annat länk till Lotsen, information om utbildningar och en handbok som du kan ladda ner och beställa.
Äpple

Lotsen är ditt verktyg

Ditt fackförbund har gett oss på Avtalat i uppdrag att utbilda dig som är förtroendevald försäkringsinformatör.

Lotsen är ditt verktyg som försäkringsinformatör. I Lotsen får du information om kollektivavtalad pension och försäkring, du kan registrera dina försäkringsinformationer och anmäla dig till vår grundutbildning.

Registrera dig

Det är obligatorisk för alla försäkringsinformatörer att registrera sig i Lotsen. Om du inte redan registrerat dig så behöver du göra det.

Utbildning

När din registrering i Lotsen blivit godkänd av ditt fackförbund kan du logga in och boka plats på grundutbildningen. Har du grundutbildning sedan tidigare behöver du inte gå en ny grundutbildning.

Handbok till försäkringsinformatörer

Handbok för försäkringsinformatörer används på grundutbildningen, du kan antingen ladda ner eller beställa den här, om du beställer den så gör det minst 6 arbetsdagar innan utbildningen startar.  

Den digitala handboken har från 1 oktober 2022 uppdaterats med information om det nya omställningsstödet. Den tryckta handboken har kompletterats med en bilaga om det nya stödet.

Vi har också en enkel guide som beskriver viktiga saker som arbetare behöver veta om sin tjänstepension och de försäkringar de har via jobbet. Guiden finns på svenska, engelska, arabiska, polska och spanska. 

Övrigt Material

Ladda ner

Beställ material

Tack för din beställning. Materialet levereras till den adress du har angett inom 5 arbetsdagar.
Det skickas inte ut något beställningsbekräftelsemail, så anteckna gärna ordernumret.

Ditt ordernummer är: {{orderNumber}}

Tyvärr din beställning gick inte att genomföra, försök igen om en stund. Om det fortfarande inte fungerar kontakta kundtjänst.

Ung kvinna

Våra tjänster

Alla ska känna till hur pension och försäkring via jobbet fungerar och vad det innebär. Därför erbjuder vi både utbildningar, webbinarer, material att ladda ner och självklart en kundtjänst som gärna svarar på dina frågor!

Våra tjänster
bok

Mer information

Här har du som är anställd chansen att lära dig mer om det kollektivavtalade skydd du har via jobbet. Du får veta hur du ska gå tillväga för att ansöka om ersättning, till exempel om du råkar ut för en olycka på jobbet. Eller hur du ska tänka kring din pension, oavsett om du är 23 eller 63 år.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.