Till innehållet
Logga in

Avtalat skickar för första gången årsbeskedet om tjänstepensionen ITP

Med start den 3 april får cirka 2 miljoner privatanställda tjänstemän sitt årsbesked för sin tjänstepension ITP. För första gången skickas årsbeskeden från Avtalat som tagit över ITP-informationen från Collectum.

Förändringen är en följd av att allt innehåll för tjänstemän den 11 mars flyttade från Collectum till Avtalat. Från detta datum är det på avtalat.se som alla val och ändringar görs rörande tjänstepensionen ITP. Avtalat är därför också avsändare till årsbeskeden om tjänstepensionen ITP.

Nu har alla tjänstemän i privat sektor en samlad överblick över sin tjänstepension och sitt kollektivavtalade försäkringsskydd på ett ställe. Det är också på avtalat.se de gör sina val rörande tjänstepensionen ITP. För pension och försäkring via jobbet behöver de endast komma ihåg Avtalat, säger Niklas Hjert, vd på Avtalat.

Allting samlat hos Avtalat

I ett försättsblad till årsbeskedet ges information om att allting gällande ITP och försäkringar via jobbet nu finns samlat hos Avtalat.

Det är på avtalat.se som alla med ITP nu loggar in för att

  • se över och anpassa sina val utifrån sin situation
  • se sina försäkringar via jobbet
  • se vilken lön deras arbetsgivare rapporterat
  • få personlig digital rådgivning om sin ITP.

Fakta om årsbeskedet

Årsbeskedet om tjänstepensionen ITP innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension. Det skickas ut regionvis. Den övervägande majoriteten får beskedet digitalt i Kivra, övriga i sin vanliga brevlåda. I tabellen ser du när beskedet tidigast kan landa 2024, oavsett om det tas emot i den fysiska brevlådan eller digitalt via Kivra.

Region        Datum
Stockholm 3-10 april
Kalmar, Östergötland, Gotland, Södermanland, Värmland och Örebro 5-11 april
Västra Götaland 9-15 april
Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten, Västmanland, Uppsala, Dalarna, Gävleborg och Jämtland 11-17 april
Skåne, Halland, Jönköping, Kronoberg och Blekinge 12-18 april
Utlandsadresser samt skyddade adresser Skickas från 3 april

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.