Till innehållet
Logga in

Avtalat tar över ITP-informationen från Collectum

Den 11 mars flyttas allt innehåll för tjänstemän från Collectum till Avtalat. Från detta datum är det på avtalat.se som alla val och ändringar görs för tjänstepensionen ITP. Genom förändringen får alla tjänstemän i privat sektor en samlad överblick över sin tjänstepension och kollektivavtalade försäkringar på ett ställe. De behöver bara komma ihåg Avtalat.

-Detta är ett stort och viktigt steg i Avtalats ambition att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs, säger Niklas Hjert, vd på Avtalat.

Flytten till Avtalat innebär att tjänstemän i privat sektor nu får en plats där allting som rör deras kollektivavtalade tjänstepension och försäkringar finns samlat. På avtalat.se får de information, vägledning och gör sina val för sin tjänstepension ITP. De kan också använda sig av Avtalats digitala rådgivningstjänst eller ta hjälp av kundservice på telefon, mejl eller chatt.

Förändringen innebär även att årsbeskedet för tjänstepensionen ITP som kommer från Collectum varje vår från och med i år har Avtalat som avsändare.

Avtalat ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK och har tre huvuduppdrag:

  • Utveckla och effektivisera kommunikationen och informationen kring kollektivavtalade försäkringar
  • Vara vägen in och ut ur systemet för kollektivavtalade försäkringar
  • Vara normgivande för informationsgivning för samtliga aktörer inom systemet för kollektivavtalade försäkringar. Det innebär att alla aktörer inom systemet för kollektivavtalad tjänstepension och försäkring ska använda klarspråk och de ord och beskrivningar av ord som gemensamt beslutas om.

avtalat.se finns redan idag information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för både arbetsgivare och anställda.

-På sikt är tanken att även arbetsgivare och arbetare i privat sektor enbart ska vända sig till Avtalat för att kunna se och administrera sin, eller sina anställdas, kollektivavtalade tjänstepension och det försäkringsskydd som ingår i kollektivavtalet, avslutar Niklas Hjert.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.