Till innehållet
Logga in

Carl-Magnus Löfström blir chef för Digitala kanaler på Avtalat

I höst tillträder Carl-Magnus Löfström som ny chef på Avtalat för enheten Digitala kanaler. Carl-Magnus kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på Pensionsmyndigheten där han arbetat sedan 2019. Dessförinnan arbetade han i fem år som kommunikationschef på Collectum.

Det ska bli mycket spännande och utmanande att få vara en del av den resa som Avtalat gör med att samla hela det kollektivavtalade erbjudandet kring pensioner och försäkringar, säger Carl-Magnus Löfström.

Ny enhet på Avtalat

Enheten Digitala kanaler är en ny enhet på Avtalat från den 1 juni 2022. Enheten ansvarar för att säkerställa en ändamålsenlig, effektiv och strukturerad utveckling av Avtalats digitala kunderbjudande, med utgångspunkt i kundernas behov och bolagets målbild.

Avtalats övergripande uppdrag är att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet – även innan det behövs. Kunderna består av tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektivavtal inom privat sektor.

-Detta är inte en resa Avtalat gör själva. Det handlar om att göra den tillsammans med alla kollektivavtalsbolag och parterna. Att samskapa över organisationsgränser kommer bli en rolig gemensam resa. Värdeerbjudandet som Avtalat samlar måste bli större än de enskilda delarna som fanns tidigare. Att fokusera på detta kommer att bli en viktig uppgift, säger Carl-Magnus Löfström.

Bakgrund inom kommunikation och digital kundupplevelse

Förutom ansvaret för Pensionsmyndighetens kommunikation har Carl-Magnus Löfström varit ansvarig för myndighetens digitala kundupplevelse i såväl inloggade tjänster som för webbplatsen i stort. Som ett led i detta är han en av myndighetens representanter i Minpensions styrelse. Under sina år på Pensionsmyndigheten har han lett myndighetens agila transformation av hela IT-verksamheten men också initierat arbetet med att ta fram en digital vägledningstjänst för alla Sveriges pensionssparare.  

Carl-Magnus har många års erfarenhet inom partsvärlden. Under fem år var han ansvarig på Collectum för såväl kommunikationen som de digitala tjänsterna och innan dess arbetade han på Afa Försäkring med digital tjänsteutveckling och kommunikation. På Collectum ansvarade han för omgörningen av hela internetkontoret för företagare och på Afa Försäkring var han initiativtagare till samverkanstjänsten ersättningskollen.se.

-Vi är glada att Carl-Magnus Löfström börjar arbeta hos oss med sin gedigna erfarenhet av ledarskap, kunddriven kommunikation, samt pension och försäkringar. Han får en nyckelroll i utvecklingen av vårt kunderbjudande, säger Avtalat vd Niklas Hjert.

(För mer information eller intervju med Carl-Magnus Löfström och/eller Niklas Hjert vänligen kontakta Avtalats pressansvarig)

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.