Till innehållet
Logga in

En gemensam bolagsstruktur för Fora, Collectum och Kollektivavtalsinformation banar väg för varumärket Avtalat

Svenskt Näringsliv, LO och PTK har enats om nästa steg för varumärket Avtalat och en framtida bolagsstruktur för valcentralerna Fora och Collectum samt informationsbolaget Kollektivavtalsinformation. Det här innebär att all operativ verksamhet i huvudsak samlas i ett och samma bolag, till exempel IT och kundservice.

Regelverken avseende ITP och Avtalspension SAF-LO administreras även fortsättningsvis från varsitt bolag. Genom denna förändring strävar parterna efter att uppnå synergier för kollektivavtalad pension och försäkring.

Styrelseordförande Christer Ågren kommenterar:

- Genom överenskommelsen fortsätter vi arbetet med att förenkla för kunderna genom Avtalat, som blir det gemensamma varumärket mot marknaden. Samtidigt når vi en mer kostnadseffektiv administration av de kollektivavtalade försäkringarna. Vi får möjlighet till minskade driftkostnader, vilket på sikt kan leda till lägre avgifter för de tjänster som levereras.

Arbetet med att tillsätta en gemensam vd och ledningsgrupp för bolagen kommer nu att starta. Förändringarna förväntas vara genomförda till 2027, medan medarbetarna redan år 2026 kommer att sitta i gemensamma lokaler.

- Överenskommelsen medför ett bättre samlat erbjudande för Sveriges arbetsgivare och deras anställda, samtidigt som det här för med sig stora möjligheter för partsbolagen och dess medarbetare, säger Christer Ågren.

Kontakta pressansvarig Peter Karlsson för kontakt med Christer Ågren. 

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.