Till innehållet
Logga in

Svenskt Näringsliv, LO och PTK stärker ägarstyrningen av Avtalat, Collectum och Fora

Den 1 augusti tillträder Annika Nilsson en ny tjänst på Avtalat som ansvarig för att stärka och utveckla ägarstyrningen av partsbolagen. Det innebär att hon lämnar sin tjänst som LO:s kanslichef, där hon varit sedan 2014.

I sin nya tjänst kommer Annika Nilsson att stödja Christer Ågren som är ordförande i Avtalat, Collectum och Fora i arbetet med att utveckla ägarstyrningen i de tre bolagen.

-Annika Nilsson blir en viktig komponent i vårt gemensamma arbete att hitta synergier i partsbolagen och att realisera strategin bakom Avtalat. Det handlar om att skapa en väg in och ut ur systemet för kollektivavtalad tjänstepension och försäkring, säger styrelseordförande Christer Ågren.

Flera steg för att stärka ägarstyrningen

Anställningen av Annika Nilsson är ytterligare ett steg i arbetet från ägarnas sida för att stärka ägarstyrningen. Andra steg har varit att Christer Ågren, som sedan tidigare är ordförande i Avtalat, också tidigare i år blev ordförande i Collectum och Fora. Ett annat är att det pågår ett arbete med att ta fram gemensamma ägardirektiv för de tre bolagen.

- Det känns mycket spännande att få möjlighet att tillsammans med parterna utveckla den gemensamma ägarstyrningen. Att ha aktiva ägare ger förutsättningar för våra partsbolag att stärka sina verksamheter. Jag har som kanslichef på LO varit ledamot i flera bolag och arbetat aktivt med LO:s egen ägarstyrning. Vi har under min tid tagit kliv framåt och erfarenheterna från det arbetet ger ett bra stöd i det som nu väntar, säger Annika Nilsson.

För intervju med Annika Nilsson hänvisas till LO:s pressjour på tel.08-796 25 26. 

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.