Till innehållet

Anställd inom kooperationen och civilsamhället

Här kan du som anställd arbetare inom kooperationen och civilsamhället få en introduktion till försäkringar via jobbet. Är du osäker på om du är privat eller kooperativt anställd arbetare - fråga din arbetsgivare.

huvud med glödlampa

Vill du ha lite bättre koll på dina försäkringar via jobbet

Genom kollektivavtal på din arbetsplats har du ett kompletterande försäkringsskydd vid sjukdom, arbetsskada, arbetslöshet, föräldraledighet och dödsfall i yrkesverksam ålder. Du har också en tjänstepension som kompletterar den allmänna ålderspensionen.

Aktuellt just nu - du som får eller har fått graviditetspenning från Försäkringskassan på grund av att du måste avstå från att arbeta för att du riskerar att smittas av covid-19 på jobbet, kan ha rätt till dagsersättning från Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS). Ersättningen gäller för graviditetspenning under perioden 1 mars – 30 september 2021. Du kan läsa mer om hur anmälan går till hos Afa Försäkring.

En sak till! I samband med coronaviruset har det införts tillfälliga förändringar i socialförsäkringarna. Dessa tillfälliga förändringar kan påverka din ersättning i samband med sjukdom, arbetslöshet eller arbetsskada. Det kan alltså vara bra att känna till dessa tillfälliga förändringar eftersom det kan påverka informationen vi ger här. Kolla vad som gäller: Försäkringskassans information Coronaviruset - det här gäller.

Vi ger dig en introduktion till försäkringar via jobbet

Här kan du som är anställd arbetare inom kooperationen och civilsamhället  få en introduktion till försäkringar via jobbet. Visst, det finns en hel del att hålla koll på. Så är det. Men vi försöker hålla det översiktligt. Samtidigt berättar vi var du kan läsa mer, anmäla för ersättning eller göra de val du har möjlighet till.

Välkommen!

Lite mer om villkoren för att få ersättning

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.