Till innehållet

Fördjupning dödsfall

Genom de kollektivavtalade försäkringarna har den anställda efterlevandeskydd som är ett samlingsnamn för olika typer av skydd som kan ge ekonomisk ersättning till de efterlevande om en anställd dör. Från Pensionsmyndigheten kan de anhöriga få efterlevandepension. Här kan du läsa om hur försäkringarna gäller enligt både lag och kollektivavtal.

Arbetare

Arbetare – så fungerar skyddet vid dödsfall i Avtalspension SAF-LO

Inom avtalspension SAF-LO för arbetare finns möjlighet att välja återbetalningsskydd och familjeskydd som betalas ut till förmånstagare vid dödsfall. 

ros

Tjänstegrupplivförsäkring TGL vid dödsfall arbetare

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) för arbetare är en livförsäkring som betalas ut med ett engångsbelopp om den försäkrade avlider. 

personer i hand

Allmän efterlevandepension

Efterlevandepension är en del av det allmänna pensionssystemet. De efterlevande kan få efterlevandepension som ett ekonomiskt stöd. 

person framför dator

Tjänsteman – så fungerar skyddet vid dödsfall i ITP 1

Inom ITP 1 har tjänstemän möjlighet att välja återbetalningsskydd och familjeskydd som betalas ut till förmånstagare vid dödsfall.

Äldre Man

Så fungerar skyddet vid dödsfall i ITP 2

Inom ITPK har tjänstemän möjlighet att välja återbetalningsskydd och familjeskydd. 

Familj

Tjänstegrupplivförsäkring TGL vid dödsfall tjänstemän

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) för tjänstemän är en livförsäkring som betalas ut med ett engångsbelopp om den försäkrade avlider.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.