Till innehållet
Arbetare

Arbetare

Du som till exempel jobbar i butik, på lager, inom hotell, restaurang, industri, bygg och anläggning.

Fortsätt som arbetare
person framför dator

Tjänsteman

Du som till exempel jobbar med ekonomi, HR, kundvård, är lärare eller ingenjör.

Fortsätt som tjänsteman
portfölj

Arbetsgivare

Du som har anställda med kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Fortsätt som arbetsgivare

Teckna rätt tjänstepension och försäkring

Det är du som arbetsgivare som ansvarar för att teckna och betala kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för dina anställda. Pensionen dina anställda får via jobbet fungerar som ett försäkringspaket. Det består dels av tjänstepension, men också av försäkringar som ger extra skydd när saker händer under och efter arbetslivet.
Ha koll på det här!

Vilken typ av pension och försäkringar du ska teckna beror på om dina anställda är tjänstemän eller arbetare. Arbetsuppgifterna styr i de allra flesta fall om anställd ses som arbetare eller tjänsteman, men inte alltid. Kolla därför alltid upp detta med ditt arbetsgivarförbund, fackförbund eller oss på Avtalat, så att det blir rätt från början

Kom i håg att egenföretagare och vd:n på företaget inte omfattas automatiskt av pensionen och försäkringarna. Ett undantag är Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) – den gäller för alla. Arbetsgivaren kan frivilligt teckna kollektivavtalad pension och försäkring eller andra försäkringslösningar för denna grupp. Du kan läsa mer om försäkringar för egenföretagare och vd här.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.