Till innehållet

Dina inkomster, begrepp

Månadslön (ITP 1)

Varje månad rapporterar din arbetsgivare in uppgifter om din lön till Collectum, som är valcentral för din tjänstepension ITP. Eftersom lönen kan skilja sig åt från månad till månad har vi beräknat ett genomsnitt av dina senaste 12 månadslöner. När du går igenom rådgivningen är det viktigt att vi utgår från en lön som stämmer överens med verkligheten – om lönen vi har beräknat skiljer sig kraftigt från din faktiska lön (före skatt) kan du själv justera beloppet.

Månadslön (ITP 2)

Uppgift om din månadslön är före skatt och inhämtat från Collectum, som är valcentral för din tjänstepension ITP. Collectum har i sin tur fått uppgiften rapporterad till sig från din arbetsgivare. Om våra uppgifter om din månadslön inte stämmer rekommenderar vi att du kontaktar Collectum så att de kan korrigera uppgiften tillsammans med din arbetsgivare.

Övrig månatlig inkomst

Om du har en regelbunden sidoinkomst fyller du i det beloppet här. Om inkomsten varierar kraftigt från månad till månad kan du fylla i ett genomsnitt av inkomsten under året. Även detta belopp anges i brutto – dvs. inkomst före skatt per månad.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.