Till innehållet

Din ekonomi

Nu har vi tillräckligt med information om din privatekonomi för att kunna göra en sammanställning. Det mesta i kalkylen vet vi eftersom du tidigare har lämnat en mängd uppgifter om din ekonomi.

Det är viktigt att du granskar om uppställningen stämmer överens med just din situation. Du kan börja med att titta på om beloppet som står på raden för "Buffert" stämmer överens med din situation. 0 kr i "Buffert" är utgångspunkten tills du justerat beloppet. Om eller när du ändrar beloppet för "Buffert", så kommer din ändring att påverka beloppet för "Konsumtion". Din buffert kan i många fall vara det belopp som genomsnittligt återstår när det är dags för nästa löneutbetalning.

Om du följer en strikt budget för din privatekonomi, så kan du istället ange det belopp du anser ska stå på raden för "Konsumtion". Då kommer istället din ändring att påverka beloppet för "Buffert". Notera att beloppet för "Buffert" kan vara ett negativt värde. Så kan t.ex. vara fallet om du delvis lever på t.ex. sparpengar, ett arv eller pengar du erhållit när du sålt någon egendom du tidigare haft.

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.